Mardin Usulü Fikriye Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mardin Usulü Fikriye Tarifi ve Malzemeleri

Her yörenin kendine özgü geleneksel yemekleri bulunmaktadır. Fikriye yemeği, bazı yerlerde yapılsa da Mardin usulü fikriyenin daha lezzetli olduğu söylenmektedir. Biraz masraflı olsa da protein deposu olan bu yemekte kıyma ve et kullanılmaktadır. Lezzet bakımından her damağa hitap eder.

Mardin Usulü Fikriye Malzemeleri

  • İki çorba kasesi un
  • Bir kg badem çağlası
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir kilo iri doğranmış kuşbaşı et
  • İki su bardağı dövülmüş ceviz
  • Bir yemek kaşığı tereyağı ya da katı yağ
  • Bir bağ yeşil soğan
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tutam tuz
  • Bir adet limon

Köftesi İçin

  • Bir yemek kaşığı pirinç
  • İki yüz elli gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı ince bulgur
  • Bir tutam tuz ve bir tutam pul biber

Mardin Usulü Fikriye Nasıl Yapılır?

Tencereyi ocağa koyun ve içerisine eti ekleyin. Et kendi suyunda biraz haşlandıktan sonra tereyağını ekleyin. 10-15 dakika kadar tereyağı ile kavurduktan sonra içerisine salça ve dört su bardağı su ekleyip tuz ilave edin. Yaklaşık yarım saat daha pişirin. Diğer taraftan köfteleri hazırlamaya geçin. Derin bir kabın içerisine köfte malzemelerini koyup yoğurun. İşlem bittikten sonra misket büyüklüğünde köfteleri yuvarlayın. Kaynamakta olan yemeğe çağla ve köfteleri ilave edin. Yemek on dakika daha kaynadıktan sonra iri doğranmış taze soğanları içerisine atın. Ardından ince kıyılmış maydanoz, pul biber ve limon suyunu ekleyip kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika daha pişirip altını kapatın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mardin usulü fikriye yemeği, özellikle kış aylarında tercih edilir. Yemeğin içeriğinde bulunan badem çağlası, ceviz ve kuşbaşı et, yüksek protein ve enerji sağlar. Ayrıca, Mardin mutfağının zengin baharatları ve aromaları ile birleşerek eşsiz bir lezzet sunar. Fikriye yemeği, kalabalık aile sofralarında ve özel günlerde de sıkça tercih edilmektedir. Unutmayın, yemeğin orijinal tarifine sadık kalmak, lezzeti ve otantikliği korumak adına önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özgül

12 Temmuz 2024 Cuma

Mardin usulü fikriye yemeğini denemek istiyorum ama badem çağlasını bulmak zor olur mu? Bu malzemenin yerine ne kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özgül,

Mardin usulü fikriye yemeğini denemek istemen harika bir fikir! Badem çağlası bazen bulunması zor bir malzeme olabilir, özellikle mevsim dışında. Badem çağlasının yerine taze bezelye veya yeşil mercimek kullanabilirsin. Bu malzemeler de yemeğe benzer bir dokusu ve lezzet katacaktır. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Adana Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Denizli Usulü Cerpleme Tarifi ve Malzemeleri

Denizli Usulü Cerpleme Tarifi ve Malzemeleri

Kars Usulü Hörre Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kars Usulü Hörre Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Usulü Tava Katmeri Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Usulü Tava Katmeri Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri